Felhasználó: Jelszó:
KEZDŐLAP | MAGUNKRÓL | TV MŰSOR | REFERENCIÁINK | PARTNEREK | KAPCSOLAT | FILMSZEMLE
Időjárás
Időjárás előrejelzés
Magazinműsoraink
Aréna
Civil Kurázsi
Egerszegi Esték
Kéklámpások
Mérleg
Zöldövezet
Mai műsor
17:45 KonyhaShow receptfilme..
18:00 Híradó
18:20 Esti mese
18:25 Ötletpercek
18:30 Kéklámpások
19:00 Híradó
19:20 Esti mese
19:25 Esti mese
19:30 Üzleti negyed gazdaság..
20:00 Híradó
Események
Az Art Mozi márciusi műsora
A Griff Bábszínház márciusi műsora
Nőnapi Operett Gála
Hírlevél
Név:
Email cím:
2011-01-05 16:51
Zalaegerszegen eddig 54-en jelezték maradási szándékukat
Országos - Eddig kevesebb mint hatezren választották a magánpénztárakat. Pontos adatok vannak azonban arról, hogy az egyes megyeközpontokban hányan jelentkeztek át - a tapasztalatok szerint az egyetemi városokban többen maradnak kasszatagok. A Nyugat-dunántúli régióból Győrben eddig 144-en nyilatkoztak a maradásról, míg Zalaegerszegen csak 54-en, Szombathelyen 56-an, Sopronban pedig 22-en - írja az origo.hu. Demográfiai elemzés még nem készült.

"Pontos demográfiai elemzés az átlépőkről csak februárban várható" - mondta az origo-nak Szőke Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára. Az összesített adatok alapján december végéig 4300-an jelezték országosan, hogy kasszatagok maradnak, miközben a kasszáknak több mint 3 millió tagja van. Aki nem akar maradni, annak nem kell személyesen megjelennie, mivel nyilatkozattétel nélkül a tagsága automatikusan megszűnik 2011. március elsejével. Arról azonban mindenkinek írásban kell rendelkeznie, hogy mi legyen a neki járó úgynevezett reálhozammal, vagyis a hozam inflációval csökkentett értékével, illetve a tagdíj kiegészítéssel.

Az origo.hu cikke alapján íme néhány állampolgári vélemény:

"Pénzügyileg nem számoltam utána. Itt az elvekről van szó"

"Ötvenéves vagyok, reménykedem abban is, hogy a maradék aktív éveimben lesz még néhány kormány"
"Megéri", "inkább gondoskodok magamról"

"Ez így egy teljesen logikus lépés a részemről. Másrészt úgyis változni fog a rendszer, mert pusztán az állami pillér nem lesz megoldás azokra a demográfiai problémákra, amik egész Európában fenntarthatatlanná teszik a csak állami pillérre épülő nyugdíjrendszereket. Tehát azért sem lépnék át az állami rendszerbe, mert az nem fogja megoldani a problémánkat és az én problémámat nyugdíjas koromra"

"Fogalmunk sincs, hogy mi lesz ezek után, milyen döntéseket hoznak, teljesen bizonytalan az egész rendszer. Én maradok, mert inkább gondoskodom magamról, minthogy ezt az államtól várjam"
"Van még harminc évem a nyugdíjig, addig biztosan lesz más kormány, akik úgyis visszaállítják a most felszámolt rendszert".

"Én már nyugdíjas vagyok, engem nem érint, de nem irigylem azokat, akiknek most dönteniük kell, nincs nagyon választásuk"

"Amikor bevezették a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszert, azt sem tudtuk miről van szó. Odajött egy pénztár, hogy kössünk vele szerződést, és fogalmunk sem volt, hogy mi hogy fog működni, mibe fektetik a pénzünket. Mégis köteleztek rá mindenkit. Engem nem zavar, hogy most az egyik zsebből átrakjuk a pénzt a másik zsebbe"

Az nyilatkozik, aki maradni akar

Az országban 38 hely közül választhat az, aki fenn akarja tartani a magán-nyugdíjpénztári tagságát. 2011. január 31-ig személyesen kell nyilatkoznia a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság egyikénél, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóságnál. A szabályok szerint a magán-nyugdííjpénztári tagnak magával kell vinnie a személyi igazolványát, a lakcímkártyáját és a TAJ-kártyáját a nyilatkozattételhez.

(További információk az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság honlapján olvashatók).

origo.hu/zegtv.hu

Ajánl Nyomtat
További hírek
Híradó előzetes 2015. március 4.
Zalaegerszeg - Az Alma évét tartják idén a Göcseji Múzeumban. A mai, Falumúzeumban tartott sajtótájékoztatón jártunk. Március...tovább
Esti mese
Csökkent a munkanélküliség Zalában
Közeleg a cégmódosítás határideje
Még lehet jelentkezni a diplomamentő p..
Hozzászólások
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráció itt.
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
 
Televíziónkról
Jogi nyilatkozat
Munkatársaink
Gyakornokaink beszámolói
 
 

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 45-49.
Tel.: (92) 311-309, Fax: (92) 311-581
E-mail: info kukac zegtv pont hu