Felhasználó: Jelszó:
KEZDŐLAP | MAGUNKRÓL | TV MŰSOR | REFERENCIÁINK | PARTNEREK | KAPCSOLAT | FILMSZEMLE
Magazinműsoraink
Aréna
Civil Kurázsi
Egerszegi Esték
Haboskávé 2.0
Kéklámpások
Kultúrkör
Mérleg
Turné
Zöldövezet
Mai műsor
18:30 Kultúrkör
19:00 Civil Kurázsi
19:30 Zöldövezet
20:00 Aréna
20:30 Haboskávé 2.0
21:15 Képújság
Események
Az Art Mozi áprilisi műsora
Hírlevél
Név:
Email cím:
2011-06-03 21:36
Csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei
Zalaegerszeg - A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentéséről döntött a Kormány. A jogszabályok megalkotása előtt azonban kíváncsiak az érintettek véleményére, ezért egy konzultációsorozaton gyűjtik össze a megoldásra váró problémákat. Ennek megfelelően 28 hazai nagyvárosba látogatnak el a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai, hogy végül július 1-jén egy országos konferencián összegezzék a tapasztalatokat. A sorozat első állomása ma Zalaegerszeg volt, ahol Cséfalvay Zoltán államtitkár találkozott a vállalkozókkal és a sajtó képviselőivel.
Video

Magyarországon a vállalkozások évente mintegy 3 ezer milliárd forintot költenek bürokráciára. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden megtermelt 10 forintból egyet elvisz az adminisztráció, ami az európai uniós átlag háromszorosa - ismertette a tényeket Cséfalvay Zoltán. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára utalt arra, hogy egy vállalkozás adminisztrációs terhe évente átlagosan 3 millió forintra tehető. Hozzátéve, hogy a teher nagy része felesleges, túlzott kötelezettségeket ró a vállalkozókra, továbbá párhuzamos adatszolgáltatást vár el, miközben ésszerűtlen szabályozás betartására kötelez.

- A bürokráciacsökkentés első lépéseit 2011. április 20-án fogadta el a kormány, melynek hatására 105 milliárddal csökkennek a vállalkozásokat sújtó terhek. A második, 400 milliárdos cselekvési terv kialakítását a nemzetgazdasági minisztérium vezeti, szoros együttműködésben a vállalkozókkal, a vállalkozói, illetve állami szervezetekkel és mindazokkal, akik fontosnak érzik, hogy mindennapi tapasztalataikkal hozzájáruljanak a bürokrácia csökkentéséhez- hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

- Zalaegerszeg, már több lépést tett a vállalkozóbarát környezet kialakítása érdekében. Például 1 milliós bevétel alatt a vállalkozóknak nem kell iparűzési adót fizetniük- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

- Örülünk a kormányzati kezdeményezésnek. Erre a lépésre már korábban is szükség lett volna. Elsősorban azért, mert az átláthatatlan, értelmezhetetlen és fölösleges bürokrácia valamennyi vállalkozó hétköznapjait megkeserítette- nyilatkozta Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke.

ZTV Híradó

Ajánl Nyomtat
További hírek
Pálinka és Mangalica Majális Zalaeg..
Zalaegerszeg - Zamatos pálinkákkal és ízletes disznóságokkal várja a fesztiválozókat Zalaegerszegen a Pálinka és Mangalica Ma...tovább
Időjárás - 2016. április 29.
Híradó 2016. április 29.
Pénteken Haboskávé 2.0
Pénteken KultúrKör
Hozzászólások
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráció itt.
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
 
Arculati elemek
Televíziónkról
Rádiónkról
Munkatársaink
 
 

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 45-49.
Tel.: (92) 955-955
E-mail: info kukac zegtv pont hu