Felhasználó: Jelszó:
KEZDŐLAP | MAGUNKRÓL | TV MŰSOR | REFERENCIÁINK | PARTNEREK | KAPCSOLAT | FILMSZEMLE
Magazinműsoraink
Aréna
Civil Kurázsi
Egerszegi Esték
Haboskávé 2.0
Kéklámpások
Kultúrkör
Mérleg
Turné
Zöldövezet
Mai műsor
21:30 ZTE FC - FC Csákvár NB..
23:15 Képújság
Események
Az Art Mozi áprilisi műsora
Hírlevél
Név:
Email cím:
2010-10-04 21:04
Salomváron nem választottak képviselőket
Salomvár - Az országban egyedül a Zala megyei Salomváron nem volt vasárnap önkormányzati képviselő-választás, mert a 614 lakosú faluban nem indult a szabályoknak megfelelő számú jelölt. Így csak a megyei listára és a négy polgármester-jelöltre voksolhattak. Az évek óta tartó feszült állapotot egy "elúszott" termálfürdő-beruházás teremtette: egy építési vállalkozót 30 millió forintos munkával bíztak meg, amiből nem lett semmi - mert az önkormányzat jegyzője valótlan okiratokkal igazolta, hogy megvan a fedezet a beruházásra. Ezzel a képvislő-testület elvesztette a lakosság bizalmát. Vasárnap tehát a négy polgármester-jelölt függetlenként indult - 121 érvényes szavazattal, 60,82 százalékos aránnyal Mónok István nyert.
Video

A helyzet előzménye, hogy a település korábbi jegyzője közokirat-hamisítással 30 millió forintos kárt okozott Salomvár önkormányzatának - az emberek csak azt látják, hogy eltűnt a falu pénze, de nem sokat tudnak a történtekről, aki pedig politikai szerepre pályázott volna, visszariadt a megöröklött felelősségtől - mert a kérdés máig megválaszolatlan.

- Azt mondják meg, hova lett a pénz? Az a pénz, amit a falu kapott?

- Az egész mögött az lehet, hogy a falu kasszájából nagyon sok pénz eltűnt, és senki nem meri vállalni a felelősséget.

Csáki István eddigi polgármester sem indul újra.

- Ki akar egy olyan falu vezetője lenni, akinek csak a baj és a gond jut, meg az állítólag irigylésre méltó "pozíció"?- mondta Csáki István, Salomvár leköszönő polgármestere.

A csaknem kétharmados többséggel megválasztott új polgármester egyelőre nem beszél arról, hogyan rendezhetik a 30 milliós adósságot; az ügy bíróság előtt van, viszont azt mondja: a falu dolgainak rendbe tételét valakinek vállalnia kellett.

- Valakinek vállalnia kellett, hogy rendbe hozza a dolgokat, azt szeretnénk, hogy ez egy élhető, fejlődő falu legyen, ezért kell dolgoznunk- közölte Mónok István, Salomvár megválasztott polgármestere.

A sajátos helyzet miatt Salomváron december 5-re írták ki az időközi választást, amikor az új képviselőkre voksolhatnak. Addig az új polgármester a korábbi testülettel dolgozik együtt.

ZTV Híradó

Ajánl Nyomtat
További hírek
Híradó 2016. május 2.
Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Televízió 2016. május 2-i Híradója.
Időjárás - 2016. május 2.
Kedden Egerszegi Esték
Érettségi – Ma reggel a magyar í..
Zalában több száz hektáron keletkezett..
Hozzászólások
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráció itt.
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
 
Arculati elemek
Televíziónkról
Rádiónkról
Munkatársaink
 
 

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 45-49.
Tel.: (92) 955-955
E-mail: info kukac zegtv pont hu