Felhasználó: Jelszó:
KEZDŐLAP | MAGUNKRÓL | TV MŰSOR | REFERENCIÁINK | PARTNEREK | KAPCSOLAT | FILMSZEMLE
Időjárás
Időjárás előrejelzés
Magazinműsoraink
Aréna
Civil Kurázsi
Egerszegi Esték
Kéklámpások
Mérleg
Zöldövezet
Mai műsor
05:00 Híradó, félóránként
09:00 Egerszegi Esték
09:30 Navigátor a PTE hírmag..
10:00 Híradó
10:30 Képújság
17:45 KonyhaShow receptfilme..
18:00 Híradó
18:20 Esti mese
18:25 Ötletpercek
18:30 Kéklámpások
Események
Az Art Mozi márciusi műsora
A Griff Bábszínház márciusi műsora
Nőnapi Operett Gála
Hírlevél
Név:
Email cím:
2012-05-17 12:33
A Göcsej Filmszemle a Tabánban
Budapest, Tabán Mozi - A Göcsej Filmszemle filmjei már több helyen, így helyi televíziókban, az m1 és m2 csatornáin is megjelentek, most a Tabán Moziban működő filmklub tűzte műsorára a 2010-es verseny dokumentumfilm kategóriájának első helyezett alkotását.

 
2012.május 18. péntek, 18 óra, Budapest, Tabán Mozi
A film címe: Szent hegy, 39 perc
Rendező: Szabó Attila
Az Szent hegy című film erdélyi rendező munkája. A medvék huszonegyedik századi kiszolgáltatottságát mutatja be. A filmet elsősorban magyarok lakta vidéken forgatták E vidék az európai medve populáció legnagyobb fellegvára. Élő állatok etetését, beetetését mutatja meg először, majd azt, mikor az emberi kapzsiságtól vezérelt vadászok a gyanútlanul a kitett húsra gyűlvén kiszolgáltatottá, céltáblává váló állatokat a szemükbe célozva halomra lövik ! (Azért céloznak a szemükre, mert ha ott fúródik az állat testébe a golyó akkor legértékesebb része a bundája nem sérül, ekkor több pénzt kap érte megölője! ) A rendkívül megrázó történet lehetőséget ad elgondolkozni a civilizált ember „erkölcsi nagyságán”.....A film kiemelkedő lehetőséget biztosít a cselekedeteinkkel való szembenézésre, az ember és az állatok viszonyának tanulmányozására. Bízunk a folytatásban!

A filmről írták:

A negyven perces Szent hegy című film az udvarhelyi közönségnek nem ismeretlen, hiszen a G. kávézóban egy bő esztendővel ezelőtt, 2009. június 3-án éppen az udvarhelyi nagyérdemű lehetett az első nézője és kritikusa a székelyek szent hegyén, a Madarasi Hargitán folyó esztelen természet-rombolásra, az orvvadászatnak, aminek védtelen áldozata a kiveszőben levő kárpáti barna medvékre a figyelmet felhívó filmnek. A néhai természetvédő és fotós Szeley-Szabó László emlékének dedikált dokumentumfilm az itthoni premiert követően igazi diadalútra indult és több rangos elismerést is hozott alkotójának - így városunknak is.

A Szent hegy tavasszal, a zalaegerszegi VI. Göcsej filmszemlén két díjat seperte be: a zsűri nem csak a fesztivál filmjének ítélte, de különdíjjal is jutalmazta. A Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztiválon a lírai szépségű dokumentumfilm ismét elnyerte az ítészek tetszését és a vadászkultúrát bemutató kategóriájának összevont győztese lett.
Az augusztus 6-8 között lezajlott Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál az egyetlen magyarországi ilyen jellegű filmszemle, amit 2005 augusztusa óta rendeznek meg a Csongrád megyei Pusztaszeren. A rangos fesztiválra idén ötvenöt amatőr és profi filmes kilencvenegy, 2007 után készült alkotását vetítették le az Árpád-major fűszercsarnokban. Az alkotók között ebben az évben rekordszámú határon túli filmes is jelen volt. http://uh.ro/itthon/52-muvelodes/3216-ismet-dijaztak-a-szent-hegyet

zegtv.hu

Ajánl Nyomtat
További hírek
Kedden Egerszegi Esték
Zalaegerszeg - Az Egerszegi Estékben ma az Alkotmányos Ellenállás képviselőjével, Orosházi Ferenccel beszélgetünk a civil sze...tovább
Híradó előzetes 2015. március 3.
Esti mese
Petíció Vigh Lászlónak
Fedél nélkül maradhatnak a tartozók
Hozzászólások
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráció itt.
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
 
Televíziónkról
Jogi nyilatkozat
Munkatársaink
Gyakornokaink beszámolói
 
 

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 45-49.
Tel.: (92) 311-309, Fax: (92) 311-581
E-mail: info kukac zegtv pont hu