Felhasználó: Jelszó:
KEZDŐLAP | MAGUNKRÓL | TV MŰSOR | REFERENCIÁINK | PARTNEREK | KAPCSOLAT | FILMSZEMLE
Magazinműsoraink
Aréna
Civil Kurázsi
Egerszegi Esték
Haboskávé 2.0
Kéklámpások
Kultúrkör
Mérleg
Turné
Zöldövezet
Mai műsor
05:00 Híradó, félóránként
09:00 Kultúrkör
09:30 Szomszéd-Vár regionáli..
10:00 Híradó
10:30 Képújság
17:00 Haboskávé 2.0
17:40 Családbarát kisfilm
18:00 Híradó
18:20 Esti mese
18:30 Mérleg
Események
Az Art Mozi áprilisi műsora
Hírlevél
Név:
Email cím:
Vélemény
A szegénység oka
A mindenkori uralkodó gazdaságpolitika az oka a szegénységnek. Többek között ez is olvasható abban az ENSZ-jelentésben, amelyet még a nyár során adtak ki. A kivonat olvasása közben számtalan kérdés merülhet fel azokban, akik próbálnak a sorok gondolatai között elmélázni. Azoknak, akik egy-egy leírt mondatban az előfeltevéseket keresik.

Azokban, akik mernek kérdezni, és azokban, akik az értelmes kérdésekre jövőépítő, korszakalkotó válaszokat adhatnak. Végre.
Nos, én is kérdeznék. Mi a fontosabb, egy társadalom, vagy egy gazdaságpolitika? Melyiket kell a másik alá rendelni? És mindezt hogyan kellene „lekommunikálni”? Kudarc volt az uralkodó gazdaságpolitika számára a gazdasági válság, vagy az első sárgalap, csupán egy figyelmeztetés, és a folyatatás a mélyszegénységbe, a globális szegénység sötétjébe taszítja a nemzeteket?
A szegénység sajnos éhezéssel, alultápláltsággal párosul, s naponta 25 ezer gyermek életébe kerül- a felmérés szerint.
Mi a megoldás? Ki meri felvállalni, hogy kimondja, hogy követelje, hogy számon kérje?
Ki, melyik ország meri először a fejlődést népi alapokra helyezni?
„Az ENSZ szerint rendszerkorrekcióval kell feltartóztatni ezt a folyamatot: a társadalmi szükségleteket nem szabad alárendelni a piaci érdekeknek, a fejlesztésnek arra kell irányulnia, hogy felszámolja a társadalmi egyenlőtlenséget és előmozdítsa a leszakadt rétegek társadalmi visszaillesztését.” Vagyis arra kellene törekedni, hogy a gazdasági növekedés, ha bekövetkezne, ne rendelje maga alá az elosztást!? Ez egy elfogadható válasz lenne egyik kérdésemre.
A társadalompolitikának kellene globálissá válnia, és a korlátozott egyetemes forrásokat a népek javára kellene fordítani. Ez is elfogadható válasz.
A liberalizáció és a privatizáció az évtizedek igazolása szerint is negatívan hatott a foglalkoztatásra, a növekedésre. Most már beismerjük. De vajon mindenhol? Minden országban? Ott is, ahol nem követték a globális gazdaságpolitikát? Azokban az országokban most mi a helyzet a szegénység terén? Hol sújtott le a liberalizált világkereskedelem, a gazdag, vagy a szegény országokban? Aki érti, és tudja a válasz, és csendben marad, vajon kevésbé bűnös, mint az, aki tudja, de mégis akként cselekszik?
A nyár során olasz közgazdászok „feltételesen szabad piacgazdaság” mellett foglaltak állást. Véleményük szerint a tőke és az áru azzal a feltétellel mozoghat szabadon, ha foglalkoztatást, a bérek emelkedését, a fejlődést segíti elő. És ön szerint? És a szegények szerint?
Szerző: Lovass Tibor zegtv.hu
Rolex Replica
Rolex Replica
Rolex Replica Watches

Hozzászólások
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráció itt.
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
 
Arculati elemek
Televíziónkról
Rádiónkról
Munkatársaink
 
 

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 45-49.
Tel.: (92) 955-955
E-mail: info kukac zegtv pont hu